Het verhaal

Het kerstverhaal “De Boer op” op 15 en 16 december in Wessem

Het eeuwenoude kerstverhaal komt 21 en 22 december tot leven in de oude dorpskern van Wessem. Beleef het geboorteverhaal van Jezus mee door de ogen van zijn familie! Bezoek Elisabeth en Zacharias, zijn tante en oom, kom op kraambezoek bij zijn neefje Johannes de Doper. Maar leef ook mee met familiegebeurtenissen zoals we die vandaag de dag kennen. Het Geveltoneel presenteert het kerstverhaal zoals het nog niet eerder verteld werd!

Kerststemming

Alles draait bij deze zesde editie van het Geveltoneel om het kerstgevoel. Samen. Niet alleen. Het publiek raken. En ergens ook tot nadenken aanzetten. Het verhaal gaat over de betekenis van familie, de gemeenschappelijkheid, het plezier wat je met elkaar kan hebben en het verdriet dat je met elkaar deelt. Met een lach en een traan.

Route

Dit jaar ruilt het Geveltoneel de diverse straatjes van Wessem in voor een heel speciale route: recht-toe recht-aan op de Kloosterlaan. Maar het Geveltoneel zou het Geveltooneel niet zijn als u weer kunt laten verrassen door de prachtige plekjes die ook dit stukje Wessem te bieden heeft! Het publiek ontdekt gaandeweg het verhaal uiteraard weer plekjes in Wessem die normaal zeker niet voor het publiek toegankelijk zijn. En gegarandeerd: iedereen gaat met een brok in zijn keel naar huis.

Van Wessem voor iedereen

Dat het dorp er nu al zin in heeft blijkt uit de vele handen die zich in elkaar hebben geslagen om van deze zesde editie een nog mooiere versie te maken dan de vorige. Zang, toneel, muziek en dans een lach en een traan: alles passeert dit jaar de revue. Het is een evenement van Wessem voor iedereen.

Praktisch

De voorstellingen beginnen op zaterdag 21 december om 16.15 uur, 17.30, 19.15 uur en 20.30 uur aan de Kloosterlaan 28 in Wessem. Op zondag 22 december zijn de voorstellingen eveneens om 16.15 uur, 17.30, 19.15 uur en 20.30 uur. De prijs is 4 euro voor volwassenen. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Na afloop, maar ook voor de voorstelling kunnen de bezoekers (tegen betaling van een kleine bijdrage) genieten van een heerlijke kop warme chocomelk, glühwein en een wafel in een van de stands op de markt.

Het Geveltoneel

Geveltoneel Wessem wordt georganiseerd door de parochie Sint Medardus Wessem. Via dit jaarlijks terugkerend kerstevenement wil de organisatie zorgen voor verbinding in Wessem en met de regio. Verschillende individuen en verenigingen als Toneelgroep Spot aan Wessem, schutterij, carnavalsvereniging en het Unity-koor leveren een vrijwillige bijdrage aan het evenement. De opbrengst van het Geveltoneel is bestemd voor sociale en culturele projecten binnen de parochie van Wessem.