FB-berichten 2014

Binnenkort op deze site meer informatie over Geveltoneel 2015 (trailer Geveltoneel 2015)

——————-

485 van de 500 kaarten zijn gereserveerd in iets meer dan twee weken tijd! Er zijn dus nog een paar kaarten online te reserveren voor het Geveltoneel morgen, 21 dec in Wessem. Wees er snel bij, voordat de kaarten in de handverkoop gaan. Mis het niet! Reserveer nu de laatste gratis kaarten via deze link.

——————-

Wat zou Geveltoneel zijn zonder alle buurtbewoners die hun straat en gevel omtoveren naar een kerstvertelling. Kom daarom op bezoek morgen, 21 december in de oude kern van Wessem en reserveer nu de laatst beschikbare gratis kaarten in de avond via deze link.

buurt

——————-

De eerste koning en engeltjes zijn al gesignaleerd in Wessem! Geveltoneel ‘een kerstvertelling’: Wessem, zondag 21 december: Komt het zien, komt het zien!
Reserveer nu nog je gratis kaarten via deze link.

engelen

——————-

‘Wagen volgeladen’
De attributen voor het Geveltoneel morgen 21 december worden naar hun locaties in de historische kern van Wessem gebracht. Mis het Geveltoneel in avondsfeer niet! Reserveer de laatst beschikbare gratis kaarten via deze link.

wagen kerk_attr

——————-

“Chocolademelk is een vloeibaar zuivelproduct gemaakt van melk, suiker en cacaopoeder dat vaak warm wordt gedronken.
Volgens de Nederlandse Warenwet moet chocolademelk uit koemelk worden bereid, waaraan cacaobestanddelen worden toegevoegd. Het melkvetgehalte moet ten minste 2,6% bedragen.” (bron: wikipedia)
Door diverse Wessemse ondernemers én door buurtbewoners wordt je voor een klein prijsje een heerlijke beker warme chocolademelk aangeboden op het Geveltoneel morgen, 21 december (opbrengst voor de restauratie v/d kerk). Mis de kerstsfeer in de oude straten niet, reserveer je gratis kaarten voor de avond nu via deze link.

choco

——————-

‘In de steigers’
Dit is waar het allemaal om te doen is: de restauratie van de parochiekerk van Wessem. De steigers staan al, de eerste voegen zijn schoongemaakt. Reserveer nu nog een gratis ticket voor het Geveltoneel op zondag 21 december via deze link.

kerk

——————-

Iedereen is klaar voor het Geveltoneel voor aanstaande zondag 21 december! Unity Koor Wessem repeteert de ‘Drummer Boy’ met trommelaar. Waar en hoe precies zie je zondag. Mis het niet en reserveer nu je gratis kaarten voor de avond via deze link.

unity

——————-

MIDDAGPROGRAMMA UITVERKOCHT! Kom op zondag 21 december naar de Geveltoneel avondvoorstelling en geniet van de historische kern van Wessem in kerstsfeer! Reserveer je gratis Geveltoneel Candlelight kaarten via deze link.

raam

——————-

‘Blaast uw fluiten aan’
Aanstaande zondag 21 dec, als het Midden in de Winternacht is, spelen ook de leden van Harmonie en Jeugdharmonie EMM uit Wessem sfeervolle kerstmuziek in de schuur bij de herders. Reserveer nu je Geveltoneel  Candlelight kaarten via deze link.

Geveltoneel_2014_01

——————-

Er zijn nog 11 kaarten beschikbaar voor 16.00 en 16.30uur. Wil je daar bij zijn, dan moet je snel zijn. Vol? Dan heb je nu de kans Geveltoneel “at night” te beleven! Geniet van de historische straten van Wessem in kerstsfeer en reserveer nu je avond kaarten via deze link.

kerst_geveltoneel

——————-

Diverse 17e eeuwse gevels aan de Steenweg in Wessem zullen worden versierd met speciaal voor het Geveltoneel gemaakte kerstversiering. Deze kerststukken zijn geheel belangeloos gemaakt door Bloembinderij Fenice uit Wessem. Ook de andere historische gevels langs de route zijn prachtig versierd. Kom daarom in de avond naar het Geveltoneel en geniet van de warme kerstsfeer. Reserveer nu je gratis ticket via deze link.

bloemen

——————-

Speciaal voor de actie Geveltoneel (waarvan de opbrengst is voor de restauratie van de kerk) heeft Bakkerij Geudens uit Wessem een speciale Medardusbol gebakken, met afbeelding van de kerk. Dit brood is gebakken met uniek recept en kan je vanaf zondag kopen bij de bakker voor €2,50. En alsof het niet genoeg is, maakt bakkerij Geudens ook nog heerlijke Medarduskoeken zondag te koop voor maar €1,- ! En dan heb ik het nog niet over de nonnevotten en de oliebollen… (50% van de opbrengst voor de restauratie) Daar krijg je toch zin in! Reserveer daarom nu nog je gratis kaarten voor het Geveltoneel online via deze link.

vlaai

——————-

Vanaf vandaag kan je ook gratis kaarten krijgen bij Super Mario, Marktstraat in Wessem en bij bakkerij Geudens, Markt Wessem. Dus voor iedereen die niet zomaar via internet kan bestellen, haal je kaarten bij de bakker of bij Super Mario (geef het door, geef het door!) Kaarten online bestellen kan natuurlijk ook nog altijd via deze link.

——————-

De route van het Geveltoneel van zondag 21 december start op de Markt. Daar wordt je ontvangen. Bakkerij Geudens heeft Open Huis, dus daar moet je zeker gaan kijken. Met een gids ga je op pad door de straten van Wessem. Zie het kaartje. Bij iedere rode sneeuwvlok is een act. Wil je op je favoriete tijd komen, reserveer dan nu je gratis kaart via deze link.

plattegrond_geveltoneel

——————-

‘Zij lagen bij nacht in het veld’
Wat zijn echte schapen zonder echte herders? Zondag 21 dec worden de schapen op het Geveltoneel in Wessem van echte herders voorzien. De herders worden gespeeld door de acteurs van Toneelgroep Spot Aan uit Wessem. Ook de Drie Wijzen worden door de acteurs van SpotAan gespeeld… Dat wil je natuurlijk niet missen! Reserveer nu je gratis kaarten via deze link.

Fokke

——————-

‘Zij hadden hun schaapjes geteld’
Wat is een herder zonder schapen? Zondag 21 dec zullen de herders op het Geveltoneel van echte schapen worden voorzien, dankzij de inzet van Dirk Smeets V.O.F. te Wessem. Ook de kerststal wordt voorzien van de nodige dieren. Om de straten in kerstsfeer te brengen zijn nog eens tientallen kerstbomen nodig en ook deze worden door Dirk verzorgd. Mis het niet! Reserveer nu je gratis ticket via deze link.

schapen

——————-

Voor Jozef en Maria was er geen plaats in de herberg. Gelukkig wél voor jullie, bezoekers van het Geveltoneel op 21 dec in Wessem. Maar of je daar nou zo blij mee moet zijn… Wees welkom bij de hysterische en minst betrouwbare herbergier en zijn vrouw aller tijden: Sergio en Ineke! Met dank aan Gasterie De Knip Luister naar de sneak preview! Dit wil je niet missen, dus reserveer nu je gratis kaarten via deze link.

film_Sergio

——————-

‘Morgen zal het vrede zijn’
De repetities voor het Geveltoneel op zondag 21 december in Wessem zijn in volle gang. Monique Leblanc en Guus Hennen zullen ‘De Speeltuin’ zingen en spelen. Wat en hoe precies zie je op het Geveltoneel zelf . Maar kijk alvast naar deze sneak preview van de repetitie! Dit wil je niet missen, dus reserveer nu je gratis kaarten via deze link.

film_Monique

——————-

Enorm trots zijn we op de vele grote en ook jonge talenten die van zich laten horen op het Geveltoneel op 21 december in Wessem. Rianne Housmans uit Echt, 19 jaar, zingt over een droomwereld “…Ik ken een plaats waar niemand huilt…” Luister naar deze sneak preview!
Reserveer nu uw gratis kaarten via deze link.

film_Rianne Housmans

——————-

‘Een oud verhaal anders vertelt’ (door pastoor Mgr. Maessen)
Op 21 december in Wessem: een oud verhaal anders vertelt. Dat is goed nieuws. Dat maakt je nieuwsgierig want…het gaat om het kerstverhaal dat iedereen kent met in- en outs die in de romantiek zijn ondergesneeuwd. ‘Op de vlucht’. Daar denken we onder de kerstboom niet aan en toch. Maria, Jozef en het kind was een gezin op de vlucht. Het maakt het verhaal dat God mens wordt zoveel intenser omdat in Jezus God mee vlucht. Dat verhaal is niet alleen voor de mensen van Israël maar een verhaal voor alle mensen op de vlucht, voor mensen die in angst leven. Een verhaal voor ons die leed willen ontvluchten. Het Goede Nieuws van dat oude verhaal is dat God bij al die vluchtelingen is en Hij om een thuishaven vraagt zoals Maria en Jozef in Egypte vonden. Het wordt een verhaal dat zal raken en zin geeft aan ons leven.

maessen

——————-

Geveltoneel Beste Rini Van de Geer-Joosten, van 14.00uur tot 19.00uur, ieder half uur vertrekt een groep van maximaal 50 personen vanaf de Markt in Wessem. Kijk op onze site voor de gratis kaarten via deze link.

——————-

Ook de verenigingen van Wessem werken belangeloos mee aan het Geveltoneel op 21 december. Zoals Schutterij Sint Joris Wessem, het exercitie peloton van de schutterij toont onder leiding van commandant Roger Joris een indrukwekkende exercitie bij het Paleis van Koning Herodes.

schutterij

——————-

Een Ave Maria mag natuurlijk niet ontbreken op een Kerstvertelling. Zangeres Gaudia Schillings uit Wessem zal dit prachtige lied zingen in een van de mooiste historische schuren van het dorp. Ze wordt daarbij ondersteund door een bijzondere “video projection mapping”, mogelijk gemaakt door Bijlsma Audio Produkties uit Wessem.

engel_01 engel_02

——————-

De eerste posters voor het Geveltoneel op 21 december zijn binnen, met dank aan Huijnen Design in Wessem!

posters

——————-

Zondag 21 december 2014 wordt in de historische kern van Wessem weer een Geveltoneel opgevoerd. Net als bij het eerste Geveltoneel tijdens de Monumentendagen in 2013 wordt het weer een boeiende, komische en muzikale dag, die je niet wil missen! Op diverse locaties in de oude kern wordt door de vele talenten en verenigingen van Wessem het kerstverhaal verteld door toneel, muziek dans en nog veel meer. Vanaf 14.00 uur gaat ieder half uur een groep en de laatste vertrekt om 19.00u.
Reserveren is verplicht en vol=vol! De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom, want dit bedrag komt ten goede voor de restauratie van de Heilige Merdarus kerk in Wessem. Reserveren doe je eenvoudig door via deze link.